A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszalépett a McLaren a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjtól, koronavírusos lett egy csapattagjuk

Pozitív lett a McLaren csapat egyik tagjának koronavírus-tesztje, ezért a csapat úgy döntött, visszalép az évadnyitó futamtól.

"A McLaren Racing megerősíti, hogy visszalép a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjtól, miután pozitív lett az egyik csapat tag koronavírus-tesztje. A csapattag önkéntes karanténba vonult már a tünetek jelentkezését követően, és jelenleg a helyi egészségügyi intézmények kezelése alatt áll" - írta a Twitteren megosztott közleményében az F1-es csapat, hozzátéve, a vezetőség a saját csapatuk és a teljes F1-közösség egészségének megóvása érdekében döntött a visszalépés mellett.

Csütörtökön délelőtt már felmerült annak a lehetősége, hogy elhalaszthatják vagy akár törölhetik is az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat, miután több csapat tagja is a koronavírus tüneteit mutatta.

Lewis Hamilton, a Mercedes hatszoros világbajnok pilótája pedig éles kritikájának adott hangot a csütörtöki sajtótájékoztatón, mondván, szerinte csak a pénz motiválja azt, hogy amikor a világ közel összes nagyobb sporteseményét törlik vagy elhalasztják, a Forma-1 vezetősége mégis úgy döntött, megtartja a Melbourne-i futamot.


További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések