A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb óceánjáró hajó ragadt a nyílt vízen: a fedélzeten többen koronavírussal fertőzöttek

Több karibi kikötő is visszautasította annak a óceánjáró hajónak a kikötési engedélyét, amelynek fedélzetén több mint 600 utas tartózkodik, akik közül legalább öten koronavírussal fertőzöttek.

A Bahama partjainál rostokol és nem tud kikötni egy brit cég tulajdonában álló óceánjáró hajó, amelynek utasai közül öten koronavírusos betegek. A Braemar nevű hajón húsz utast és további húsz egyént a személyzetből, köztük egy orvost is elkülönítettek, mivel influenzaszerű tüneteket észleltek rajtuk – írja a CNN alapján az Index.

A Braemar 25 mérföldre (kb. 40 kilométer) horgonyzott le a Bahamák partjaitól, és most a helyi hatóság felvilágosítására várnak, illetve arra, hogy engedélyezzék a hajónak, hogy részesülhessenek friss élelemben, üzemanyagban és gyógyszerekben a szárazföldtől. A hajó két orvost és két nővért is kért, akik tudják ápolni a fertőzött betegeiket.

A 682 utast szállító és 381 személyzetből álló Braemar jelenleg Freeporttól délnyugatra köthetett ki, de a kikötőbe nem engedték be a hajót.

"A koronavírus okozta érzékenység miatt egyik karibi kikötő sem engedélyezte a kikötésünket" – nyilatkozta a hajótársaság.

Az Egyesült Királyság keresi a lehetőségeket, hová köthetne ki a hajó, és eddig Kubát és az Egyesült Államokat nevezték meg potenciális kikötési helynek. Felmerült az is, hogy a hajó visszaindul Angliába, viszont ezt az ötletet gyorsan elkaszálták a túl nagy távolság és a betegek állapota miatt. Az utasok hangulatán egyelőre nem tapintható a félelem, viszont a hosszas várakozás aggályokat szül egyesekben.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések