Képtelenség ellenállni annak az omlós tésztájú, illatos almás pitének, amit hab koronáz meg.
Az almás pite minden formájában finom, ám a régimódi vagy a rácsos mellett érdemes néha új recepttel is kísérletezni. Ezt a könnyű tésztájú sütit a vastag habréteg és az arra kerülő tészta teszi különlegessé. A látványa és az íze is csodás, ráadásul langyosan és hidegen is mennyei.
Az almás pite minden formájában finom, ám a régimódi vagy a rácsos mellett érdemes néha új recepttel is kísérletezni. Ezt a könnyű tésztájú sütit a vastag habréteg és az arra kerülő tészta teszi különlegessé. A látványa és az íze is csodás, ráadásul langyosan és hidegen is mennyei.
Hozzávalók:
sütemény
* 30 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 2 evőkanál tejföl
* 1 db tojássárga
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
A töltelékhez
* 1 kg alma
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 2 evőkanál cukor
A habos réteghez
* 4 db tojásfehérje
* 20 dkg cukor
* 30 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 2 evőkanál tejföl
* 1 db tojássárga
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
A töltelékhez
* 1 kg alma
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 2 evőkanál cukor
A habos réteghez
* 4 db tojásfehérje
* 20 dkg cukor
Elkészítés:
Szitáld
a lisztet egy tálba, majd keverd össze a sóval és a sütőporral.
Morzsold össze a hideg vajjal, dolgozd össze a kétféle cukorral, a
lisztes keverékkel, a tojássárgával és annyi tejföllel, hogy rugalmas
tésztát kapj. Takard le, és tedd a hűtőbe fél órára.
A töltelékhez hámozd meg az almákat, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd ízesítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és hagyd 10-15 percig pihenni.
A tésztából vegyél el kisebb darabot, a nagyobbat nyújtsd ki, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tál, illetve tepsi aljára. Nyomkodd ki az almás töltelékből a levet, és terítsd szét egyenletesen a tésztán. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig.
A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral, és simítsd az elősütött almás rétegre. Morzsold rá a maradék tésztát, és süsd még körülbelül 10-15 percig.
A töltelékhez hámozd meg az almákat, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd ízesítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és hagyd 10-15 percig pihenni.
A tésztából vegyél el kisebb darabot, a nagyobbat nyújtsd ki, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tál, illetve tepsi aljára. Nyomkodd ki az almás töltelékből a levet, és terítsd szét egyenletesen a tésztán. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig.
A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral, és simítsd az elősütött almás rétegre. Morzsold rá a maradék tésztát, és süsd még körülbelül 10-15 percig.
További hírek:
0 Megjegyzések