A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több megyére figyelmeztetést adtak ki havazás és erős széllökés miatt

Több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás és erős széllökések miatt.

Havazásra Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében kell számítani, erős széllökésekre Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében figyelmeztet az OMSZ.

Honlapjukon azt írják, hétfőn a kora reggeli óráktól az ország nagyobb részén az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen kísérik viharos 60-85 km/h lökések (Dunántúlon: 60-70, északkeleten 60-85 km/h). A középső országrészben hózáporokból kis területen eshet 1-2 cm hó.

Szintén a kora reggeli óráktól kelet felől érkezik egy kiterjedtebb csapadéksáv (jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat – folyékony halmazállapot délelőttől lehetséges).

Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén lepel, illetve akár 5, 6 cm tapadó hó eshet (nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában számíthatunk). A Mecsekben azonban, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat, főként estétől.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések