Csupán apró változtatások szükségesek ahhoz, hogy kicsit zöldebbé tegyük az életünket. Mutatjuk, hogyan.
1. Tudatos tárolás
A legtöbb háztartásban műanyag tároló- és csomagolóeszközök borítják a konyhát és a spejz nagy részét is. Abban az esetben, ha ezek évekig bírják a szolgálatot, nem kell megijednünk ökológiai lábnyomunk növekedése miatt. Viszont, ha tehetjük szerezzünk be fából, fémből, esetleg vászonból készült kosarakat, dobozokat, vagy tárolóüvegeket.
2. Papírcsomagolás
Amennyiben lehetséges, kerüljük a nejlonzacskókat és a folpack fólia használatát. A nejlonzacskókat ki tudjuk váltani papírból készült változatokkal, melyből készítenek nagyobbakat, amik több súlyt is elbírnak, valamint egészen piciket is, amikbe szendvicseket csomagolhatunk.
3. Újrahasznosítható uzsonnásdoboz
Ha tízórait vagy uzsonnát készítünk, ezeket mindenképp mosható zsákokban vagy dobozban szállítsuk a zacskó helyett. Nemcsak a felesleges csomagolástól szabadulhatunk meg, hanem akár az ételek formáját is megtarthatjuk a merev falú dobozok segítségével. Ezekből érdemes strapabíróbb üveg vagy fém változatokat beszerezni a gyorsan elhasználódó műanyag helyett.
4. Újratölthető palack
Ha italt is szállítunk, kerüljük a PET palackokat. A szintén fém- és üvegkulacsok nemcsak színben és dizájnban verhetik a műanyagpalackokat, hanem abban is, hogy kiállják az idő próbáját. Ráadásul minden egyes újratöltéssel 80 gramm CO2-szennyeződéstől menthetjük meg környezetünket, ugyanis egy félliteres műanyag palack előállításakor pontosan ennyi szennyeződés keletkezik.
További hírek:
További hírek:
- Újabb milliós büntetést szabtak ki a Ferencvárosra: ez történt
- Koronavírus: itt a részletes tájékoztatás a kórházak vezetőinek
- Elképesztő: robot műtötte meg egy lány gerincét, hét órán át tartott az operáció
- Orbán Viktor: ha nem cselekszünk időben, megroppanthatja a magyar gazdaságot a világjárvány
- Szörnyű baleset: motorost gázolt egy autós Debrecenben – Súlyos sérülés
0 Megjegyzések