A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Székeket dobáltak és durván beszéltek az orvosokkal – Még most is rendőrök őrzik a karanténban lévő iráni diákokat

Kilencre emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon.

Jelenleg 5 iráni állampolgárt, egy debreceni brit férfit és feleségét, valamint egy súlyos rákbeteg, idős férfit és feleségét kezelik COVID19-cel a Dél-pesti Centrumkórházban – nyilatkozta az operatív törzs sajtótájékoztatóján dr. Szlávik János, a kórház osztályvezető főorvosa.

Mint ismeretes, szombaton több iráni diákot is karanténba vittek, de tegnap többször ki akartak szabadulni a kórteremből, ezért rendőrök őrzik őket.

A diákok egyik iráni ismerőse nagyon vad dologgal állt elő arról, mi dühítette fel az irániakat. A férfi a Blikknek azt állította, miután az egyik páciens tesztje pozitív lett, a kórház dolgozói azt kérték, egyelőre ne szóljon erről a társainak, majd visszaküldték őt közéjük.

– A személyzet azt kérte, tartsa titokban a pozitív teszt eredményét, és reggelig menjen vissza a többiekkel közös kórházi szobába. Persze, ezt elmondta a többieknek, akik kiborultak – mesélte lapunknak az iráni férfi.

Az Országos Tisztif Főorvosi Hivatal lapzártánkig nem válaszolt arra, hogy ilyen előfordulhatott-e, de az kiderült, hogy a diákok nem tűrik a karantént.

– A Dél-pesti Centrumkórházban elkülönített iráni egyetemisták közül ketten továbbra sem hajlandók együttműködni a karanténszabályok betartásában – közölte az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor, a törzs vezetője.

– Az egyetemisták éjszaka és nap közben is nem megengedhető magatartást tanúsítottak, megpróbálták kijátszani a karantén szabályait. Jelenleg is rendőrök jelenlétével tartják fenn a biztonságos elkülönítést a Szent László Kórházban – hangsúlyozta, hozzátéve: a diákok székeket dobáltak ki a kórteremből és durván beszéltek az egészségügyi személyzettel.

A koronavírus gyorsan terjed, idősekre és krónikus betegekre pedig különösen veszélyes. A hivatalos tájékoztatás szerint a 70 éves magyar férfi, akit valószínűleg külföldről hazaérkező fia fertőzött meg, rossz állapotban van, már napok óta nincs eszméleténél. Időközben a beteg férfi feleségénél is kimutatták a koronavírust, ő a kilencedik beteg.

A koronavírusos férfi fia az Indexnek azt mondta, ő már február 27-én felkereste háziorvosát, mert Olaszországban és Párizsban is járt, és hazaérkezése után nem érezte jól magát. Ezután a Dél-pesti Centrumkórházba szállították kivizsgálásra, mert a háziorvosa szerint koronavírussal fertőződött meg. Miután a férfi felsorolta a panaszait, közölték vele, hogy valószínűleg nem koronavírusról van szó, de több vizsgálatot is végeztek rajta. Azt mondja, a tüdejét kétszer is megröntgenezték, mivel az első vizsgálat eredményeit valahol elhagyták, végül pedig megállapították, hogy ,,valamilyen” fertőzést kaphatott el, majd hazaküldték.

A jelenleg Svédországban tartózkodó férfi apja betegségének hírére ott is szerette volna kivizsgáltatni magát, de tünetek hiányában nem hajlandóak elvégezni rajta a tesztet. Dr. Szlávik János a hétfői sajtótájékoztatón üzent a férfinak, hogy amennyiben hazautazik Magyarországra, megvizsgálják.

Leginkább az idős és súlyos beteg emberek vannak kiszolgáltatva a tüdőgyulladást okozó vírusnak, éppen ezért az idősek és betegek védelmére a járványügyi hatóság elrendelte a kórházak, valamint a fekvőbetegeket és időseket ellátó intézmények látogatási tilalmát. Rendkívül fontos, hogy különösen vigyázzunk idős ismerőseinkre: mielőtt meglátogatnánk őket, mindenképpen fertőtlenítsük magunkat megfelelően, mossunk alaposan kezet, esetleg viseljünk szájmaszkot!

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések