A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Addig küzdök, amíg el nem ítélik azt az embert, aki tönkretette az életemet” – Megúszhatja a börtönt a hasfelmetsző szomszéd

Sírógörcsben tört ki Glancsák Erika, amikor megtudta, hogy az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz azzal a férfival szemben, aki életveszélyes sérüléseket okozott neki.

Az édesanyát 2018 decemberében volt szomszédja szúrta meg, s az életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönheti. A 10 centiméter mély és majd húsz centi hosszúságú sérülést öt órán át operálták, a nő rehabilitációja a mai napig tart. Teljes életet már soha többé nem tud élni.

– Ennyit ér ma egy nő élete – reagált sírva az ügyészi indítványra Erika.

– Ha meghalok, ennyit sem kap, hiszen akkor soha nem tudom azt sem bebizonyítani, hogy nem önvédelemből cselekedett, amivel védekezni próbált. Úgy megszúrt, hogy a beleim kifordultak, a kezemben tartottam őket, erre megússza egy felfüggesztettel. De nagyon téved, ha azt hiszi, beletörődöm a mostani helyzetbe. Addig küzdök, míg el nem ítélik azt az embert, aki tönkretette az életemet – fakadt ki Erika.

Erika és felette lakó szomszédja között már régen megromlott a viszony. Az édesanya elmondása szerint a férfi minden alkalmat megragadott, hogy pokollá tegye az ő és családja életét.

– Akkor is egész nap zajongott, nem bírtam tovább. Elhatároztam, hogy szólok neki, a kertben összetalálkoztunk. Mondtam neki, hogy nagyon zavar, amit csinál, válaszul azonnal megszúrt. Erre lefújtam gázspray-vel, ami a vad kutyája miatt mindig nálam volt. Aztán berohantam, a férjem hívta a mentőket. Azonnal életmentő műtéten estem át, kérdéses volt, hogy egyáltalán megmaradok-e. A támadás előtt aktívan sportoltam, edzősködéssel kerestem a kenyerem. Ekkora vágással és belső sérülésekkel azonban ez már lehetetlen – háborgott Erika, akinek a hasát újra meg kellett műteni.

A támadó két napig volt őrizetben, azóta szabadlábon védekezhet. Erikától azóta sem kért bocsánatot, pedig jó ideig még egy házban éltek.

– Meggyőződésem szerint ez egy emberölési kísérlet. Abba is nehezen törődtünk bele, hogy ehelyett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, de az már elfogadhatatlan, hogy megúszhatja felfüggesztett börtönbüntetéssel. Pont egy hete volt, hogy védencem lányának, K. Csengének a gyilkosát mindössze négy évre ítélte a bíróság, most meg az ügyészség ajánl fel egy ilyen súlyú ügyben felfüggesztett börtönbüntetést. Mindkét döntés megdöbbentő számomra – közölte Erika jogi képviselője, dr. Lichy József.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések