A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos, aszalt paradicsomos tészta parmezánnal: 20 perc alatt kész, és isteni

Ha csak húsz perced van az ebédkészítésre, a spenótos, aszalt paradicsomos tészta lehet a befutó.

A laktató, egyszerű tésztákat mindenki szereti, a feltéten pedig érdemes időről időre egy kicsit variálni. Friss, konzerv- vagy akár mirelit zöldség is kerülhet a tetejére, amit a parmezán még élvezetesebbé tesz. Ilyen formában a spenót is nagyon csábító.

Hozzávalók:

* 50 dkg penne
* 20 dkg spenót
* 10 dkg parmezán
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 kis üveg aszalt paradicsom
* 1 db kaliforniai paprika
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A tésztát dobd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg al dente állagúra. Amikor a penne már nem roppan, de még nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le.

A fokhagymát pucold meg, pépesítsd, és kevés olajon süsd addig, amíg elkezd színesedni. Légy résen, ha megbarnul, keserű lesz. Dobd hozzá a spenótot, és süsd pár percig, amíg egy kicsit összeesik. Keverd hozzá a tésztát, rakd rá az aszalt paradicsomot, a feldarabolt paprikát, és szórd meg sóval, borssal parmezánnal, és forgasd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések