A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű fokhagymás, paprikás zöldbableves: a szalonnától lesz nagyon finom

Vedd elő a fagyasztódból a zöldbabot, és készíts belőle 30 perc alatt zamatos levest!

A zöldbableves gyorsan összedobható, és könnyen elkészítheted úgy, hogy tényleg finom legyen. A szalonna és a fokhagyma adja meg különleges ízét. Amennyiben friss zöldbabot használsz, forró vízben tedd fel főni, hogy jól megpuhuljon, de mirelitből is finom lesz. Amennyiben van még a hűtődben paradicsom vagy zöldpaprika, tedd a levesbe. 

Hozzávalók:

* 60 dkg zöldbab
* 5 dkg szalonna
* 3 evőkanál olaj
* 2 evőkanál liszt
* 2 teáskanál pirospaprika
* 1 fej vöröshagyma
* 0.5 csokor friss petrezselyem
* só
* bors
* tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A mirelit zöldbabot engedd fel, mosd át, a nagyobbakat vágd két-három részre. A szalonnát süsd ki, a pörcöket szedd ki, majd dobd a visszamaradt zsiradékra az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldbabot, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, közben ízesítsd sóval, borssal. Amikor puha, rántsd be.

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergetve süsd. Amikor már színes, és kellemes az illata, szórd hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, és öntsd fel két deci hideg vízzel. Add a leveshez folyamatosan kevergetve, rottyantsd össze öt perc alatt. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és kínálj hozzá tejfölt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések