A rizses húsról rögtön a menza jut az eszedbe? Ez sokkal finomabb lesz, mint amit ott ettél.
Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, de ízletes és laktató fogásra vágysz, vesd be a rizses húst. Bárhogy variálhatod, az egész család szeretni fogja. Amilyen egyszerű, olyan finom.
Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, de ízletes és laktató fogásra vágysz, vesd be a rizses húst. Bárhogy variálhatod, az egész család szeretni fogja. Amilyen egyszerű, olyan finom.
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg sertéscomb
* 1 bögre rizs
* 1 bögre borsó
* 2 zöldpaprika
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanál pirospaprika
* 1 paradicsom
* 1 vöröshagyma
* petrezselyem
* só
* olaj
* bors
* 1 bögre rizs
* 1 bögre borsó
* 2 zöldpaprika
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanál pirospaprika
* 1 paradicsom
* 1 vöröshagyma
* petrezselyem
* só
* olaj
* bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, majd lefedve, bő egy óra alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, önts alá vizet.
A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a húst a szaftjával együtt, a borsót, és önts hozzá 2 deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.
A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a húst a szaftjával együtt, a borsót, és önts hozzá 2 deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.

0 Megjegyzések