Dagasztás nélküli, foszlós házi kenyér, amit kezdőknek is könnyű elkészíteni

Nagyon kevés munka van ezzel a házi kenyérrel, a különlegessége, hogy 12 órán át kell pihentetni.

Nem kell, hogy a kenyérsütés bonyolult legyen. Ha nincs kovászod, de még találsz a kamrában szárított élesztőt, az is tökéletes lesz. Nem kell dagasztani sem, csak időben fogj hozzá, mert a tésztát jó 12 órán át kell pihentetni. Teljes kiőrlésű liszttel is elkészítheted.

Hozzávalók:

* 45 dkg liszt
* 1 teáskanál szárított élesztő
* 2 dl víz
* 1 teáskanál só

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, az élesztőt, és öntsd hozzá a langyos vizet. Keverd össze egy-két perc alatt, majd egy nagy edényben, lefedve pihentesd 12 órán keresztül. Fontos, hogy legyen helye bőven, mert jól megemelkedik.

Kelesztés után melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd a lágy tésztát rakd egy edénybe. A legjobb, ha ez vaslábos, cserépedény, esetleg jénai tál. Takard le, mehet a sütőbe, majd 30 perc múlva vedd le a tetejét, és süsd még 15-20 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések