A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízes, szaftos Stroganoff-marharagu: a mártás hihetetlenül finom

Az orosz konyhaművészet egyik remeke a tejfölös, gombás mártással készülő, omlós marhahús. Megnyalod utána mind a tíz ujjadat.

Ismered a Stroganoff-bélszín történetét? A szaftos, ízletes fogás nevét gróf Alexander Grigorievich Stroganoffról kapta, neki készítette el először Andre Dupont francia szakács. A recept már egy 1861-ben megjelent szakácskönyvben is megtalálható. Azóta világszerte ismert lett. A szaftos egytálétel készülhet szűzpecsenyéből és csirkemellből is. Az eredeti receptben nem szerepel uborka, de bátran tehetsz hozzá.

Hozzávalók:

* 60 dkg bélszín
* 25 dkg gomba
* 1 db vöröshagyma
* 1 teáskanál mustár
* 3 dl tejföl
* 1 evőkanál liszt
* 0.5 dl bor
* 2 teáskanál vaj
* só
* bors

Elkészítés:

A bélszínt mosd meg, csepegtesd le róla a nedvességet, és kicsit klopfold ki. Vágd vékony, kisujjnyi nagyságú csíkokra, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és forgasd össze a liszttel. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát.

Rakd hozzá a bélszínt, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát is. Pirítsd egy-két percig, majd locsold meg a borral, és párold 10 percig. Ha szeretnél, rakhatsz hozzá uborkát is. Amikor a hús és a gomba már puha, öntsd hozzá a mustárral elkevert tejfölt. Forrald össze, tálaláskor még petrezselyemmel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések