Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Roppanós, fűszeres spárga baconban sütve: könnyed tavaszi vacsora

Egyszerre sós és édeskés, ropogós és puha: a spárga baconbe tekerve valódi ínyencség.

Évről évre egyre kedveltebbé válik a rostban, vitaminban bővelkedő spárga, amit egészségvédő hatása miatt is érdemes rendszeresen elkészíteni. Arról nem beszélve, hogy a tavaszi kedvenc változatos formában kerülhet az asztalra. A legegyszerűbb talán, ha baconbe tekerve sütöd meg. Finom roppanós lesz, a fűszerek pedig jól átjárják. Mártogatóst érdemes kínálni hozzá.

Hozzávalók:

* 50 dkg spárga
* 15 dkg bacon
* 3 evőkanál olaj
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors

Elkészítés:

A spárgákat alaposan mosd meg, a fás végeket vágd le. Dobd forrásban lévő vízbe, főzd öt percig, és öblítsd le hideg vízzel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a zöldségeket. Tekerj mindegyik köré egy szelet bacont, majd rendezd a spárgákat zsiradékkal kikent tepsibe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben a zöldségeket forgasd át, hogy egyformán süljenek. Ha a spárga puha, a bacon piros, ropogós, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések