A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Békebeli krumplis lángos: laktatóbb és puhább, mint a hagyományos

A lángos minden formájában finom, a puha krumplis változatot pedig otthon is könnyen elkészítheted.

A krumplinak köszönhetően még puhább lesz a tészta, mintha hagyományosan készítenéd. Akár hétvégi tört krumpli hasznosítására is kiváló ez a recept. Elkészítheted úgy is, hogy este összeállítod a tésztát, és a hűtőben pihenteted másnapig, majd ebédre kisütöd. Ízlés szerinti feltéttel kínáld, fokhagymásan, tejföllel, sajttal is isteni.

Hozzávalók:

* 50 dkg liszt
* 40 dkg krumpli
* 2.5 dkg élesztő
* 1.5 dl tej
* 1 db tojás
* 1 evőkanál tejföl
* 2 teáskanál só
* 1 teáskanál cukor
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben főzd meg, majd pucold meg. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A tejet langyosítsd meg, szórd hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és pihentesd addig, míg felfut, azaz jól megnő a térfogata.

A lisztet szitáld egy tába, add hozzá a megkelt élesztőt, a krumplit, a tejfölt, a tojást, a sót, és dolgozd össze a tésztát. A legegyszerűbb, ha beveted a dagasztógépet. Viszonylag lágy, rugalmas tésztát kell kapnod. Meleg helyen, letakarva keleszd a duplájára körülbelül 45 perc alatt.

Pihentetés után gyúrd át a tésztát lisztezett felületen, majd olajos kézzel szaggass belőle ökölnyi cipókat. A kezeddel kicsit húzkodd meg, körülbelül akkora legyen, mint a tányér. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalát aranyszínűre körülbelül két-két perc alatt, majd csepegtesd le papírtörlőn.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések