Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Fahéjas rizsfelfújt, ahogy még gyermekkoromban a nagymamám készítette

Ennél könnyebb már nem is lehetne a rizsfelfújt. Próbáld ki fahéjjal is!

Ha a menzai rizsfelfújtat szeretted, akkor ezt egyenesen imádni fogod. A nagyi fahéjat is kevert az édességbe, attól még kellemesebb az illata és az aromája. Desszertként ugyanúgy megállja a helyét, mint tartalmasabb leves után második fogásként. Ha teheted, rizottórizsből készítsd a csodás édességet.

Hozzávalók 4 személyre:

* 25 dkg rizs
* 1 l tej
* 10 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 4 db tojás
* 1 csipet só
* 1 teáskanál fahéj
* 1 db citrom
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a tej felével. Add hozzá a sót, a vaníliás cukrot, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Közben folyamatosan pótold a tejet, és hagyd, hogy a rizs jól magába szívja. Amikor megpuhul, húzd le a tűzről.

Amíg kihűl, a tojásfehérjét verd kemény habbá. Egy másik edényben a sárgáját keverd el a cukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjával és a fahéjjal. Add hozzá a kihűlt rizst, és forgasd hozzá a tojásfehérjét. A rizses masszát rakd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és süsd 200 fokon 30-35 perc alatt világosbarnára. Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések