A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű túrós-mazsolás tekercsek: kelt tésztából a legfinomabb

A puha kelt tésztából nem csak kakaós és kókuszos csigát készíthetsz, a túrós méltó vetélytársuk lehet.

Ha szereted a túrós édességeket, akkor ezek a tekercsek garantáltan a kedvenceid lesznek. Komolyabb konyhai tapasztalat híján is bátran próbáld ki ezt a receptet, hisz néhány szabály betartásával biztosan sikerülni fog a kelt tészta. Nem úri huncutság: érdemes a lisztet átszitálni, hisz így sokkal lágyabb lesz a süti. Száraz, hűvös helyen több napig friss marad, a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki.

Hozzávalók:

A tésztához
* 40 dkg liszt
* 10 dkg vaj
* 4.5 dl tej
* 3.5 dkg élesztő
* 3 evőkanál cukor
* 2 db tojás
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 50 dkg túró
* 10 dkg cukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 db tojás
* 0.5 db citrom
* mazsola

Elkészítés:

Langyosíts két deci tejet, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Akkor jó, ha eléggé megnő a térfogata, a teteje pedig habos.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a maradék tejet, a felfutott élesztőt, a vajat, a sót. Jó alaposan dolgozd össze, és keleszd egy órán át.

Közben készítsd el a tölteléket: a túrót villával nyomkodd össze, keverd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a citrom levét és héját, végül a mazsolát. Ha gépet is bevetsz, sokkal lágyabb, krémesebb lesz.

Pihentetés után a tésztát oszd két részre, és nyújtsd ki két-három milliméteresre. Egyengesd rá a túrós tölteléket, majd tekerd fel. Kend le tojásfehérjével, és vízbe mártott éles késsel szeleteld fel egy-két centi vastag szeletekre. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép aranybarnára körülbelül 25 perc alatt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések