A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Citromos, fokhagymás pácban sült halfilé: serpenyőben percek alatt kész

Böjti napokra, hétvégére egyaránt remek választás a vajpuha citromos-fokhagymás halfilé.

Még mindig nagyon kevés halat fogyasztunk, leginkább csak a böjti és a karácsonyi időszakban kerül a tányérra. Pedig egészséges, könnyű, gyors ebéd lehet, rendkívül változatosan elkészítve. Hogy az íze kicsit izgalmasabb legyen, adj hozzá citromot, és pácold egy kicsit. Vigyázz, ha túlsütöd, nagyon kiszárad.

Hozzávalók:

* 60 dkg halfilé
* 0.5 db citrom
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 2 evőkanál olaj
* 1 teáskanál vaj
* 1 ág rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, és itasd le róluk a nedvességet. Keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot, a citrom reszelt héját és egy teáskanál citromlevet, majd kend be a masszával a halszeleteket. Pácold a hűtőben legalább egy órán át.

Pihentetés után egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, önts hozzá kevés olajat, majd rakd bele a halat. A szeletek minden oldalát süsd körülbelül 3-4 perc alatt szép pirosra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, és aprított petrezselyemmel megszórva, melegen tálald.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések