A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós rostélyos jó sok ropogós hagymával: a hús szétomlik a szádban

Így készíts gyorsan laktató ebédet! Pácold be este, majd süsd meg másnap a fűszeres rostélyost, és a tetejére halmozz hagymát!

Ha nem szeretnél egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, a hagymás rostélyos kiváló főétel lehet. A mustáros pác végtelenül egyszerű, viszont jó, ha sokáig hagyod benne a húst, hogy puha, omlós legyen. Egyszerre nagyobb adag is készíthető, mert másnap is finom a hús.

Hozzávalók:

* 50 dkg rostélyszelet
* 3 db nagy vöröshagyma
* 2 evőkanál liszt
* 4 evőkanál olaj
* 2 evőkanál mustár
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

Sütés előtti napon a húst öblítsd le, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Az inait, a széleit vagdosd be, majd keverd össze az olajat a borssal, a mustárral, és kend be vele a hússzeleteket. Letakarva tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.

Sütés előtt közvetlenül a vöröshagymákat pucold meg, karikázd fel, majd forgasd a lisztbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a hagymakarikákat. Óvatosan szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn. Rakd a visszamaradt zsiradékba a hússzeleteket, és süsd meg mindkét oldalukat körülbelül négy-öt perc alatt. Tálalás előtt sózd meg, és ropogós hagymával, a szafttal meglocsolva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések