A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kakaós, banános vakondtúrás torta: tejszínes krémmel mennyei

A kakaós piskótából készülő vakondtúrás tortának mindenki a csodájára jár, hisz amilyen finom, olyan mutatós.

Első ránézésre a vakondtúrás torta akár bonyolultak is tűnhet, pedig ez a süti nem más, mint egy egyszerű, tejszínes, kakaós piskóta. Stabilabb lesz a krém, ha a tejszínt mascarponéval dúsítod. A húsvéti asztalon is méltó helye lesz. Egy nappal előre készítsd el, jót tesz neki, ha áll egy kicsit. 

Hozzávalók:

A tésztához
* 4 evőkanál liszt
* 4 evőkanál cukor
* 4 db tojás
* 4 evőkanál olaj
* 2 evőkanál kakaópor
* 1 teáskanál sütőpor

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 5 dl tejszín
* 2 csomag habfixáló
* 2 evőkanál porcukor
* 3 db banán
* 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral, és csorgasd hozzá az olajat. A lisztet vegyítsd a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojáshabbal felváltva óvatosan forgasd a sárgájához. 

Egy közepes tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas a tészta, és tűpróba során nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.

Várd meg, míg teljesen kihűl a piskóta, majd kiskanállal kapard ki a tészta közepét úgy, hogy maradjon kétcentis pereme.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, a porcukorral, és forgasd hozzá a mascarponét. A banánokat karikázd fel, és locsold meg a citromlével, rakd ki vele a tészta alját, majd halmozd rá a mascarponés keveréket. Végül morzsold össze a maradék kakaós piskótát, és szórd meg vele a banános, krémes tölteléket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések