A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi sóskafőzelék tejföllel habarva: a nagymama régi receptje szerint



A sóskafőzelék a gyermekkori emlékeknek köszönhetően elég megosztó étel, pedig érdemes neki még egy esélyt adni.

Bár a sóskából készülhet leves, felhasználhatod salátákhoz, mártásokhoz, sós sütikhez, a legtöbbször főzelékként kerül az asztalra. Ráadásul érdemes is rendszeresen fogyasztani, mert tele van C-vitaminnal. Tudtad? Kevésbé lesz savanykás a sóska, ha egy percre forró vízbe dobod. Amíg nem jutsz friss zöldhöz, egy csomag mirelitből is elkészítheted.

Hozzávalók:

* 60 dkg sóska
* 2 evőkanál olaj
* 3 dl tej
* 1 dl tejföl
* 1 evőkanál liszt
* 1 db vöröshagyma
* só
* cukor

Elkészítés:

Ha fagyasztott sóskával dolgozol, hagyd kiolvadni. Ha friss a zöldség, tisztítsd meg, a vastag ereket vágd ki, és aprítsd fel. Hevíts olajat egy lábosban, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Rakd hozzá a sóskát, és fonnyaszd meg körülbelül öt perc alatt. Öntsd fel tejjel, és főzd forrástól számítva 10 percig. Ha szeretnéd, botmixerrel krémesítheted.

A tejfölt dolgozd simára a liszttel, és csorgasd a sóskához. Közben folyamatosan kavargasd. Szórj hozzá ízlés szerint cukrot, sót, és főzd össze pár perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések