A rubinvörös, egészséges vérnarancs csodás harmóniában van a kissé édes tésztával.
Az antioxidánsban és C-vitaminban gazdag vérnarancs a tél kedvenc gyümölcse. Még addig készítsd el ezt a mutatós, illatos sütit, amíg könnyen hozzájuthatsz. A kevert tésztát percek alatt összeállítod, a mandula különleges ízt ad neki. Ha megpirítod egy kicsit, mielőtt ledarálod, még intenzívebb lesz az íze.
Hozzávalók:
* 22 dkg liszt
* 16 dkg cukor
* 10 dkg vaj
* 8 dkg darált mandula
* 2 db vérnarancs
* 2 dl joghurt
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 dl tej
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd a cukorral és a vaníliával keverd habosra. Tedd hozzá a szobahőmérsékletű vajat, majd a tejjel felváltva forgasd hozzá a darált mandulával és a sütőporral vegyített lisztet.
Dolgozd simára a tésztát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaforámába. Rakd a tetejére a karikákra vágott vérnarancsot, és forró sütőben, 30-35 perc alatt süsd szép aranybarnára.
További hírek:
További hírek:
- Az örmény genocídiumról szóló előadás lesz látható a Nemzeti Színházban
- Négyszáznál is több határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén
- Izer Norbert: a korábbi alkalmazottakból kerül ki a katások harmada
- Egy hónapja nem látott szintre mérséklődött a napi új fertőzöttek száma Kínában
- A kormány tagjait kérdezik a képviselők
0 Megjegyzések