A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az örmény genocídiumról szóló előadás lesz látható a Nemzeti Színházban

Az örmény genocídiumról szóló táncszínházi előadást mutatnak be március 27-én a Nemzeti Színházban a Jelen/Lét nemzetiségi fesztiválon - tájékoztatta az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház az MTI-t.

Mint írták, a fesztivál keretén belül tartják az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház "1 745 390 - Genocídium, az örmény holokauszt" című tánc- és mozgásszínházi előadásának ősbemutatóját.

A közlemény szerint az örmény népirtás okát és valóságát mutatja be a magyarországi közönség számára az előadás.

"Kiszolgáltatottság, félelem, emberi sorsok, végtelen... Élet, halál, születés, érkezés, távozás. Mindannyiunk állomásai. Közben mi történik? Ki mondja meg miért történik? Van-e igazság? Elfogadás? Sors, ami eleve elrendeltetett? Vagy lehet-e, tudunk-e tenni ellene?" - az előadás során ezekre a kérdésekre keresik a választ a test eszközrendszerén keresztül az alkotók.

Az idei Jelen/Lét fesztivált, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléjét március 23. és 29. között tartják meg a Nemzeti Színházban.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések