Szeretted a nagyi reszelt túrósát? Ez a továbbgondolt változat, mascarponéval, gyümölccsel megbolondítva.
A kakaós, vajas tésztájú reszelt túrós régi, jól bevált recept. Figyelj, hogy lehetőleg gyorsan dolgozd össze a tésztát, így lesz finom omlós. A töltelék viszont nem a megszokott, a túrót érdemes mascarponéval lazítani, és jól illik hozzá a gyümölcs is. Ilyenkor kompótot vagy mirelit gyümölcsöt is használhatsz.
Hozzávalók:
A tésztához
* 40 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 2 evőkanál kakaó
* 1 db tojássárga
* 0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
* 75 dkg túró
* 25 dkg mascarpone
* 20 dkg gyümölcs
* 20 dkg cukor
* 2 db tojás
* 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először készítsd el a tölteléket: a túrót villával törd össze, keverd hozzá a tojássárgát, a mascarponét, majd ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig a gyümölcsöt.
A tésztához a lisztet keverd össze a sütőporral, a cukorral és a kakaóval, majd morzsold össze a kis darabokra vágott vajjal. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. A tészta felét reszeld egy közepes méretű tepsi aljára, majd simítsd rá a túrótölteléket, a tetejére pedig reszeld a maradék tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.
További hírek:
További hírek:
- Mennyei mandulás-vérnarancsos süti: a tészta a piskótánál is egyszerűbb
- A Veszprém-Balaton Filmpikniken is bemutatják a mozgókép szemle legjobb alkotásait
- Koch Róbert: morálisan kell összeszedni a válogatottat
- Soha nem látott mélypontra zuhant a kínai feldolgozóipar teljesítménye februárban
- Megkezdődött a parlamenti választás Izraelben, 11 hónapon belül már a harmadik
0 Megjegyzések