Hirdessen itt

Mennyei lúdlábtorta könnyű krémmel töltve - A legjobb Márton-napi desszert

A lúdlábtorta akkor lesz felejthetetlen, ha a puha, kakaós piskótát nem émelyítő, hanem lágy csokis krémmel töltöd meg.

A klasszikus lúdlábtortánál méltóbb befejezése nem is lehetne a Márton-napi lakomának. A tészta puha, tökéletes állagú, a csokis-tejszínes krém könnyed, a süti tetejére kerülő csokimáz pedig ropogós. A rumos meggy is jól harmonizál vele.

Hozzávalók 12 szelethez:

* 10 dkg porcukor
* 8 dkg finomliszt
* 4 db tojás
* 2 dkg étkezési keményítő
* 2 dkg kakaó
* 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez
* 20 dkg étcsoki
* 5 dl tejszín
* 5 dkg cukor
* 2 evőkanál rum
* 1 csomag vaníliás cukor
* meggy

Tetejére
* 20 dkg étcsoki
* 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és dobd bele a kis darabokra vágott étcsokoládét. Mérsékelt tűzön, kevergetve addig melegítsd, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Hűtsd ki, fedd le, és tedd legalább hat órára a hűtőbe.

A tésztához a lisztet szitáld át, vegyítsd a kakaóval, és add hozzá az étkezési keményítőt, hogy még könnyebb, puhább legyen a tészta. A tojássárgákat keverd a cukor felével és a vaníliával szinte fehéredésig. A fehérjét pedig verd habbá, közben részletekben add hozzá a maradék cukrot. Akkor jó, ha kemény és fényes. Forgasd hozzá a tojássárgás masszát, majd a lisztes elegyet.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tésztára nem ragad massza, a piskóta elkészült. Várd meg, míg hűl egy kicsit. A hűtőből kivett krémet habosítsd, majd halmozd a felét a piskótára, arra egy sor rummal meglocsolt meggy következik, utána pedig a maradék krém. Tedd a tortát a hűtőbe legalább négy-hat órára. Végül olvaszd fel az étcsokit, keverd hozzá az olajat, és kend egyenletesen a masszára. Pihentesd egy órát, majd díszítsd meggyel és tejszínnel.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések