A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi Oreo-torta sok tejszínnel: puha, lágy torta minden alkalomra

Szép magas lesz az Oreo-torta, ha vizes piskóta az alapja. A szuperfinom, habos desszert ellenállhatatlan.

Ha eddig csak bolti tortaalapot használtál, mert nem mertél hozzáfogni a piskóta elkészítéséhez, ezt a receptet bátran vesd be! Ha mindent betartasz, olyan szépen feljön, hogy akár három részre is tudod vágni. A tejszínes krémmel sem fog meggyűlni a bajod. Mivel fixáló is kerül a tejszínbe, zselatin nem szükséges hozzá, nem fog összeesni. A titok csupán annyi, hogy a tejszín jó hideg legyen, mielőtt felvered.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához
* 20 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 4 db tojás
* 4 evőkanál hideg víz
* 1 csomag vaníliás cukor
* 0.5 csomag sütőpor

A krémhez
* 5 dl tejszínhab
* 2 csomag habfixáló
* 2 evőkanál cukor
* 2 csomag Oreo keksz

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét kezdd felverni. Közben add hozzá részletekben a hideg vizet, majd kanalanként a cukrot. Amikor a hab kemény, keverd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és fakanállal vagy spatulával óvatosan forgasd a masszába. Ha a tészta sima, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Amikor már szépen megemelkedik, aranybarna, és jó az illata, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, a tészta biztosan átsült.

Amíg kihűl, készítsd el a krémet. A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a fixálóval. A tortát vágd két vagy három részre, és kend meg a tejszínnel, a rétegek közé tegyél Oreo kekszet. A maradékkal vond be a tortát, és habzsákba töltve dekorálhatod is vele a sütit. A tetejére és az oldalára ízlésesen rendezd el a kekszeket. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, utána szeld csak fel. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések