A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Menekültválság: az Európai Bizottság elnöke kész több segítséget adni Erdogannak

A NATO és az európai unió vezetőivel tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnök a görög határnál fokozódó menekültválság kapcsán.

Ankara másfél hete döntött úgy, hogy nem állja útját az Európába igyekvőknek, Athén pedig megerősítette a határvédelmét – ebben a kiélezett helyzetben próbál most Erdogan lényegesen több pénzt és nagyobb támogatást kicsikarni az EU-tól és nyugati szövetségeseitől.

– Mivel Törökország az egyetlen NATO-tagország, amely farkasszemet néz az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, és 3,7 millió szíriai menekültnek nyújt biztos menedéket a konfliktus kezdete óta, Ankara az elszenvedett veszteségek okán konkrét támogatást vár a katonai szervezettől és minden szövetségestől – jelentette ki az államfő a NATO-főtitkárral folytatott megbeszélését követően.

Később Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével is tárgyalt, előbbi optimistán nyilatkozott a találkozóról.

– A migránsoknak, Görögországnak, de Törökországnak is támogatásra van szüksége – szögezte le.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések