A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhalasztják a súlyemelő Eb-t a koronavírus-járvány miatt, a cselgáncs világkupa-sorozat pedig április végéig szünetel

Két hónappal elhalasztotta a súlyemelő Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány terjedése miatt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) – közölte honlapján kedden a budapesti székhelyű szervezet. Szintén a koronavírus-járvány miatt április végéig szünetel a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozata.

A súlyemelő kontinensviadalt június 13. és 21. között Moszkvában rendezték volna, de a keddi határozat értelmében június 13. és 21. között lesz a verseny szintén az orosz fővárosban. Az IWF a nap folyamán szintén elhalasztotta a Mauritiusra tervezett Afrika-bajnokságot, míg korábban lefújta már az áprilisi Ázsia-bajnokságot is, amelyet előbb Kazahsztánban, majd Üzbegisztánban terveztek megrendezni.

A nemzetközi szövetség (IJF) tájékoztatása szerint a sportolók utazása egyre kockázatosabb, ezért drasztikus döntésre van szükség "a dzsúdós család védelme érdekében" is. Az IJF végrehajtó bizottsága úgy rendelkezett, hogy április 30-áig valamennyi viadalt törli a versenynaptárból. Ennek értelmében nem rendezik meg a jekatyerinburgi Grand Slamet, továbbá a Grand Prix-viadalokat Tbilisziben és Antalyában. A cselgáncsozók kvalifikációs sorozata eredetileg május 25-éig tartott volna, de ezt az időszakot az IJF most június 30-áig meghosszabbította, az akkori világranglista alapján áll össze a tokiói résztvevők névsora. Jelen állás szerint a prágai Európa-bajnokságot május 1-3-án, a bakui Grand Slam-viadalt május 8-10-én rendezik meg. Ugyancsak elmarad a márciusi bukaresti junior súlyemelő-vb.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések