A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hazamenekülnek a koronavírus-veszély miatt a magyar légiósok Olaszországból

Az olasz sportéletet megbénító, az országban már 463 áldozatot követelő koronavírus-járvány a magyar légiósokat is nehéz helyzet elé állította, a betegség miatti kényszerszünetben többen a hazatérés mellett döntöttek.

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn közölte, hogy keddtől az egész országra kiterjesztik az északi részen már vasárnap bevezetett intézkedéseket, tulajdonképpen 60 millió ember került karanténba. Április 3-ig bezártak az iskolákat és az egyetemeket, tömegrendezvényeket, így sporteseményeket sem rendeznek.

Balogh Botond, a Parma U19-es focicsapatának hátvédje örül, hogy haza tudott repülni csapattársával, Kosznovszky Márkkal együtt.

– Miután szombaton kiderült, hogy a hétvégi meccsünket is elhalasztják, a klubnál vasárnapra azonnal elkezdtek repülőgépeket keresni a külföldieknek. Szerencse, hogy vasárnap haza tudtunk jönni, tegnap ezt már aligha tehettük volna meg, elég kaotikus a helyzet. Óvatosságból a következő két hetet otthon töltöm, azt tanácsolták, nagyobb rendezvényekre ne menjek – árulta el lapunknak.

Keller Ákos, a második ligás Orlandina Basket válogatott kosárlabdázója éppen a cataniai repülőtérre tartott, amikor elértük. A klubnál 15 napig nem lesznek edzések, ezért repült haza kedden.

A Juventus U17-es focicsapatához tartozó Senkó Zsombor viszont egyelőre Torinóban marad.

– Készültem haza, de most úgy néz ki, maradok. A legtöbb korosztályos csapatot hazaengedték, az U19-eseket viszont ifjúsági BL-meccsük miatt nem. Velük és az U23-asokkal edzek a héten – mondta a Blikknek Senkó. A Juve U23-as csapata egyébként két hét karantén után hétfőn állt edzésbe – egy korábbi meccsen az ellenfélnél voltak játékosok, akiknél kimutatták a vírust.

A krízis hatására nem csak az olasz sportélet áll le: Szlovákiában 14 napra függesztették fel a sporteseményeket. Ez több magyar focistát érint, így a DAC válogatott középpályását, Vida Mátét (24) is.

– Győrből járok át, edzéseink még vannak mindennap. Az akadémiákon már nincsenek tréningek, az iskolák is bezártak. Egészségügyi vizsgálaton nem estünk át, de tájékoztatót kaptunk, milyen óvintézkedésekre figyeljünk, alapos kézmosás, fertőtlenítés, s ne fogjunk kezet. Sajnos az Eb-pótselejtező miatt nagyon rosszkor jött a bajnokság leállása – mondta Vida.

Dárdai előadása is elmaradt

A korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál a Magyar Labdarúgó Szövetség Oktatási Központjának meghívására hétfőn Budapesten tartott volna szakmai előadást egy edzői tanfolyam részeként, ám elővigyázatosságból le kellett mondania az eseményt a koronavírus-járvány miatt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések