Hirdessen itt

Mégsem kell teljesen nélkülözni a focit és a Forma-1-et a koronavírus idején: így térnek visszak kedveceink a képernyőre

Vasárnap este 9 órától Wéber Gábor és Ujvári Máté kommentálásával a virtuális Bahreini Nagydíj élő közvetítését tűzte műsorára az M4 Sport. Előtte is érdemes a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni, ugyanis este 7 órától a legendás az 1986-os Magyarország-Brazília labdarúgó-mérkőzést adják - közölte az MTI-vel vasárnap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Bár az F1-es futamokat előre láthatóan júniusig nélkülözniük kell a rajongóknak, a közszolgálati sportcsatorna most sem hagyja közvetítés nélkül a sportkedvelőket, ezért vasárnap este 9 órától élőben közvetíti a szimulátoros F1-es Bahreini Nagydíjat Wéber Gáborral és Ujvári Mátéval. Közvetlenül a futam előtt pedig az 1986-os magyar-brazil labdarúgó-mérkőzést élhetik át a magyar szurkolók.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, "a sportvilágban kialakult helyzet a médiára is hatással van, ezért a nézőink igényes szórakozását és a #maradjotthon kampányt támogatva ettől a héttől kezdve az elmúlt évek sporteseményeinek legjavából ismételjük azokat a mérkőzéseket, amelyek a legnagyobb érdeklődésre tartanak számot. Ezért ismételjük meg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi meccsét, de sokkal jobban is visszamegyünk az időben: vasárnap este 7 órától a teljes magyar-brazilt megismételjük abban bízva, hogy az idősebbeknek öröm lesz felidézni, a fiatalabbak pedig új élménnyel gazdagodnak".

Az e-sportélet viszont nem állt le, sőt jelenleg az egyetlen olyan versenyzési lehetőséget jelenti, amely karantén ideje alatt is biztonsággal űzhető. A Forma-1-es világbajnokság hazai jogtulajdonosaként sikerült megállapodnunk arról, hogy az aktuális futamokat is elvihessük az autósport kedvelőinek otthonába - tette hozzá a közszolgálati sportcsatorna igazgatója.

A Forma-1 meghívta a teljes 20 fős mezőnyt a virtuális nagydíjra, a késői bejelentés miatt azonban egyelőre nem végleges a nevezők listája. A 2020-as mezőnyből eddig a Williams újonca, Nicholas Latifi jelezte az indulását, miközben a Ferrari azt jelentette be, hogy az akadémiájukon nevelkedő Robert Svarcmant, valamint Dino Beganovict szerepelteti, a Red Bullt pedig Philip Eng és Chris Hoy képviseli majd. Rajtuk kívül az aktív mezőnyből idén kiszorult exrenault-s Nico Hülkenberg is vállalta a versenyt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések