A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már meg is jelent a kormányrendelet: 15 óra óta veszélyhelyzet van Magyarországon

Szerdán délután friss Magyar Közlöny jelent meg, benne egyetlen rendelettel a "veszélyhelyzet kihirdetéséről".

Délután 14 óra után pár perccel jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli jogrend, vagy veszélyhelyzet bevezetésér Magyarország egész területére. Egy órával később pedig megjelent a kormányrendelet is a Magyar Közlöny 39. számában.

Mint olvasható,

"a kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki."

A veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt, Orbán Viktort jelölte ki a kormány. Őt feladatainak ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti majd.

A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletekben rendelkeznek majd, fennállásának szükségességét folyamatosan fogják vizsgálni. Egyben a kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.

A rendelet szerdán 15 órakor lépett hatályba.

További gírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések