A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Lehetetlen olyan tantervet írni, ami mindenkinek megfelel” – Megszólalt a miniszteri biztos

Hiába is érkezne megfontolásra érdemes szakmai javaslat a tanároktól, a NAT már nem változik – ezt közölte Hajnal Gabriella, a Nemzeti Alaptanterv (NAT) megújításáért felelős miniszteri biztos.

– A kerettantervek még módosulhatnak, de előbb azokat is bevezetik. Utána a tapasztalatok alapján az EMMI még változtathat, ha erre a gyerekek érdekében szükség lesz – tette hozzá. A kormányrendelet szerint április végéig felül kell vizsgálni a helyi tanterveket, ez azonban nem jelenti azt, hogy a végleges változattal addigra el kell készülni a tantestületeknek – jelezte a Klebelsberg Központ elnöke.

– Lehetetlen olyan tantervet írni, ami mindenkinek megfelel – vélekedett a miniszteri biztos a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A tananyag, óraszám ügyében ők középutat kerestek, tette hozzá, ugyanakkor meglepte, hogy már diákok is tiltakoznak. Kíváncsi, hogy az ADOM Diákparlament mit szeretne, ugyanis három kifogásuk tételesen cáfolható, és bár ő nyitott a párbeszédre a diákokkal, úgy véli, először mindenkinek végig kéne olvasnia a NAT teljes szövegét.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések