A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legalább ötvenen fertőződhettek meg koronavírussal egy szöuli call centerben

Legalább ötven dolgozó betegedhetett meg koronavírussal egy szöuli call centerben. A fertőzöttek száma azonban hamarosan sokkal több is lehet.

A város délnyugati részén, Sandorimban található call centerhez legalább 64 koronavírussal fertőzött köthető. Ebből ötvenen az épület 11. emeletén dolgoztak, közülük már 46-nak lett pozitív a koronavírus-tesztje kedden - jelentette be Szöul polgármestere, Pak Vonszun. A polgármester hozzátette, az épületben közel 550-en, védő maszkok viselése nélkül dolgoztak, a fertőtlenítés és a többi emeleten dolgozók vizsgálata már folyamatban van.

Az viszont a polgármester szerint is aggodalomra ad okot, hogy a fertőzöttek száma a következő napokban még tovább fog emelkedni. Egyrészt tekintve, hogy a call center kialakítása miatt tömötten, egymáshoz közel ültek az emberek, másrészt hogy a dolgozók nagy része a város délnyugati részén él, vagyis ott, ahol a dél-koreaiak közel fele is lakik - írja a Yonhap News Agency.

Dél-Koreában mindeddig összesen 7500 fertőzöttről és 54 halálos áldozatról tudni.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések