A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, tiramisus piskótatekercs: így nem törik meg a tészta

A mascarponés-kávés desszert, a tiramisu piskótával ötvözve még ellenállhatatlanabb.

Tudtad, hogy a tiramisu azt jelenti: dobj fel? Az elnevezés pedig a sütibe kerülő kávéra utal. Ha kicsit változtatnál az eredeti recepten, elkészítheted a poharas változaton túl gyümölcsösen, de akár piskótával is gazdagíthatod. Még izgalmasabb, ha feltekered a tésztát. Ha marad krém, díszítheted vele a tészta tetejét.

Hozzávalók:

* 4 db tojás
* 4 evőkanál liszt
* 4 evőkanál cukor
* 1 evőkanál instant kávé
* 1 csipet só
* 50 dkg mascarpone
* 3 db tojás
* babapiskóta
* db porcukor
* 0.5 dl kávé
* rum

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat a cukorral keverd jó krémesre, majd add hozzá a kávét, és forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a tojáshabot. A homogén masszát simítsd egy körülbelül 30 x 40 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 160 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt. Amikor a tészta szép aranybarna, tedd át egy enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és rögtön tekerd fel. Ha megvárod, míg kihűl, a tészta veszít rugalmasságából, és sokkal könnyebben törik.

Amíg kihűl, készítsd el a tölteléket. A tojássárgáját keverd ki jól a porcukorral és a rummal. Részletekben adagold hozzá a mascarponét, a kávét, és keverd simára. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A kihűlt piskótát tekerd le, kend meg a krémmel, majd szorosan csavard fel a piskótát. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések