Hirdessen itt

Székelyudvarhelyen is felléptek a koronavírus ellen

Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában tartotta ma reggeli rendkívüli ülését a helyi Katasztrófavédelmi Bizottság. A tanácskozáson a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel a következő döntések születtek:

* A bárok, szórakozóhelyek, kávézók, kocsmák egységesen be kell zárjanak 23 órakor, a tömeges rendezvények elkerülése érdekében. Erről holnap írásban is tájékoztatást kap minden érintett egység üzemeltetője.
* A közintézmények, a polgármesteri hivatal esetében a zsúfoltság elkerülése érdekében, az ügyfélfogadás elsősorban online és telefonos úton fog történni az elkövetkező időszakban.
* A vasárnapi ócskapiac március 31-ig zárva tart.

Koradélutáni ülésén a polgármesteri hivatal felső vezetése ezeket a megelőző intézkedéseket mintegy kiegészítve, további lépéseket fogadott el a megelőzés és a székelyudvarhelyi esetleges fertőzések elkerülése érdekében:

* Holnaptól, 2020. március 12-től bezár a Városi Műjégpálya.
* Az országos rendelkezésekkel összhangban a Haáz Rezső Múzeum nem fogad látogatókat ebben a hónapban.
* A városban tilos a közintézmények esetében minden sport, kulturális, művészeti esemény szervezése és megtartása. Így márciusban nem lesz előadása a Tomcsa Sándor Színháznak, az Udvarhely Táncműhelynek, nem tartja meg tárlatnyitóját a Művelődési Ház, a Székelyföldi Filharmónia hangversenyei elmaradnak, a Városi Könyvtár is lemondja rendezvényeit. A szigorú fertőtlenítési feltételek betartása mellett ez utóbbi intézmény esetében az egyéb szolgáltatások működnek. Az intézmény már megteremtette az előírásoknak megfelelő speciális feltételeket.
* Az egyéb események esetében a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyását követően, a helyi bizottság dönt az események megtartásáról.
* A város területén tilos bármilyen esemény szervezése, amely 100 főnél több személy zárt térben való összegyűlésével jár, beleértve a templomi eseményeket is.
* A polgármesteri hivatal minden vasárnap biztosítja a városi zöldségpiacok fertőtlenítését.
* A vendéglátóipari egységek fokozott figyelmet kell fordítsanak az asztalok, kilincsek, illemhelyek, pultok, székek, ajtók fertőtlenítésére.
* Ugyanez vonatkozik az egyéb kereskedelmi egységekre is: a pénztárak, kosarak, pultok, gombok, kilincsek, illemhelyek fertőtlenítését fokozott odafigyeléssel kell végezzék.
* Minden kereskedelmi egységnek gondoskodnia kell arról, hogy a zárt tereiben megszűntesse a zsúfoltságot.
* A közszállítási szolgáltatást végző vállalat, valamint a városban működő taxitársaságok esetében is kötelező a járművek folyamatos fertőtlenítése.
* Az intézmények esetében biztosítani kell a megfelelő fertőtlenítési lehetőségeket minden felületen: kilincsek, asztalok, illemhelyek.

* március 12-től a polgármesteri hivatal esetében a következő intézkedéseket vezetjük be:

– Az ügyfélfogadást elsősorban telefonon és emailen keresztül bonyolítjuk. Ehhez a központi vezetékes telefon mellett elérhetővé teszünk minden iroda esetében egy szolgálati telefonszámot, valamint egy kapcsolati emailcímet:

* Helyi pályázatok: 0743-128913, helyipalyazatok@udvarhely.ro.
* Személyi nyilvántartó iroda: 0266-218401 – csak telefonos időpontegyeztetést követően fogadják az ügyfeleket.
* Anyakönyvi iroda: csak a gyermekszületés és az elhalálozás bejelentésére, valamint a polgári házasságkötés iratainak benyújtására fogadják az ügyfeleket. A más országokban kiállított dokumentumok átírását március 31-ig felfüggesztjük. A polgári esküvők esetében legtöbb 10 fő vehet részt az esketőteremben tartott ceremónián.
* Tanügyet, kultúrát és egészségügyet felügyelő osztály: 0745514055, balazs.sarolta@udvarhely.ro.
* Könyvelési és költségvetési osztály: vass.szabolcs@udvarhely.ro, 0733-313016.
* Adóosztály: ado@udvarhely.ro.
* Urbanisztikai és kataszteri osztály: puskas.zsofia@udvarhely.ro.
* Műszaki igazgatóság: office@udvarhely.ro, 0733-313026
* Szociális igazgatóság: 0744-420918.
* Mezőgazdasági iroda: palfi.julianna@udvarhely.ro, 0733-313028.
* Egyéb ügyek: 0266-218145, office@udvarhely.ro

A polgármesteri hivatalban korlátozzuk az ügyfélfogadást, előtérbe helyezve az online ügyintézést. A különféle adók és illetékek befizetésére kitűnően alkalmas a ghiseul.ro nevű oldal. Akár telefonról, akár számítógépről elérhető az online időpontfoglalási szolgáltatásunk, amellyel előre bejelentkezhetünk számos irodába. Az e-ügyintézés menüpont alatt további online szolgáltatásainkat is megtalálják. Ugyancsak segíti az ügyintézést, illetve a tájékozódást Alfréd, a virtuális hivatalnok, akit a Facebook nevű közösségi oldalon üzenetben felkeresve lehet elérni, így tud eligazítást nyújtani a különféle hivatali ügyek intézésében. Jövő héttől elindul az online dokumentumok kibocsátása is több iroda esetében.

Az irodák ügyfélfogadási programja alatt a városházán korlátozzuk a belépő személyek számát a zsúfoltság elkerülése érdekében, erre a Megyei Tűzoltóság átirata is kötelezi intézményünket.

Mától elkezdődött az oktatási intézmények: iskolák, óvódák, valamint a Városi Bölcsőde fertőtlenítése.

A következő időszakban a polgármesteri hivatal minden lakóhoz tájékoztató kiadványt juttat el a megelőzés érdekében.

Kérjük a székelyudvarhelyieket, hogy vigyázzanak  magukra, családjaikra és felelősséggel kezeljék a kialakult helyzetet. Igyekezzenek kerülni a zsúfolt helyeket és tartsák be a hatóságok utasításait.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések