Hirdessen itt

„Magabiztos győzelmet arattunk” – Gulácsival történelmet írt a Leipzig

Gulácsi Péter remek teljesítményének is köszönhetően hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspur futballcsapatát a magyar kapussal felálló RB Leipzig a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, ezzel pedig 4-0-s összesítéssel bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

A 31-szeres magyar válogatott kapus az összecsapás 180 perce alatt egy gólt sem kapott a tavaly döntőig jutó londoniaktól. Ez már az 50. olyan találkozó volt Gulácsi lipcsei karrierje során, amelyen nem találtak a kapujába, az előző 7 lejátszott tétmérkőzéséből pedig mindössze egyszer nem tudott hárítani, pedig olyan csapatok ellen lépett pályára, mint a Schalke, a Bayern München vagy a most búcsúztatott Tottenham.

A kimagasló mutatók Gulácsi egész 2020-as szezonját jellemzik, idén mindössze hat gólt kapott 9 találkozón. Teljesítményével edzője, Julian Nagelsmann is elégedett, a mérkőzés előtt külön kiemelte, boldog, hogy csapatában tudhatja a magyar kapust. Aligha változott a véleménye a keddi meccs után...

Gulácsi a 2006-2007-es BL-kiírás óta lehet az első magyar – akkor Fehér Csaba szerepelt a PSV Eindhoven színeiben –, aki negyeddöntőt vívhat csapatával. Erre egyébként még a sérüléséből lábadozó Willi Orbánnak is megvan az esélye, bár a lipcsei védő visszatérésének időpontja bizonytalan.

– Különleges pillanatokat éltünk át, nagyon örülünk, ha a teljes meccset nézzük, magabiztos győzelmet arattunk. 2-0-s vezetés után nyeregben voltunk, és bár a második félidőt kicsit enerváltan kezdtük, végül kétség sem férhetett a sikerünkhöz. Az öltözőben nem volt nagy ünneplés, de persze jó volt a hangulat. Nemcsak a továbbjutás miatt, hanem azért is, mert a tavalyi döntőst búcsúztattuk megérdemelten – nyilatkozta a lefújást követően a játékos.

A kapus a közösségi médiában posztolt bejegyzésében a közönséget és csapata teljesítményét is méltatta.

„Micsoda este és micsoda teljesítmény. Nagyon szeretem ezt a csapatot! A stadion és az egész légkör fantasztikus és különleges volt ma este, büszke vagyok a csapatra!” – írta Instagram oldalán.

A szerdai Liverpool–Atlético Madrid és a Paris SG–Borussia Dortmund mérkőzés lapzártánk után ért véget. Le. A.

Ijesztő képsorok

Aggasztó jelenet is volt a lipcsei találkozón, a hazaiak francia védője, Nordi Mukiele (22) a fejét eltaláló labda miatt eszméletét vesztve esett a gyepre a második félidő elején. Majdnem lenyelte a nyelvét, ám a gyors orvosi segítségnek köszönhetően szerencsésen megúszta az esetet. Kórházba szállítása után képet posztolt a rajongóknak, megköszönve a sok támogató üzenetet, és biztosította őket jóllétéről.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések