A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus-fertőzésben halt meg az ismert zenész: kollégája jelentette be a szomorú hírt

Meghalt Marcelo Peralta,az 59 éves szaxofonos, ismert jazz-zenész. Madridban hunyt el március 10-én, minden bizonnyal a koronavírus szövődményei miatt. A halálhírét a zenész kollégája, barátja Guillermo Bazzola jelentette be - írja a 24.hu külföldi forrás alapján.

A hírek szerint a zenészt koronavírussal diagnosztizálták, halálát tüdőgyulladás okozta. Ő az első hivatásos, profi zenész, aki a koronavírus-járványban halt meg. Spanyolországban az elmúlt napokban nagyon megnőtt a fertőzöttek száma, jelenleg 2000 felett van és 47 halálos áldozatot szedett eddig. (2020.03.11-es adat, 14:32-kor)

"Sajnálattal kell közölnöm, hogy Marcelo Peralta, barátom majdnem egy életen át elhunyt. Egy nagyszerű zenész, és kiváló ember volt. Mindenki imádta és csodálta, akinek volt szerencséje ismerni" - búcsúzott tőle barátja Facebookon, aki hozzátette, hogy tudja, hogy nehéz kezelni a koronavírus-helyzetet, de mindenkit megkért, hogy tegye meg a rendkívüli óvintézkedéseket, amit kérnek, hogy legyőzzük ezt a szörnyű egészségügyi helyzetet, amely Madridban és a világ sok más részén van most.

A jazz-zenész 1961-ben Buenos Airesben született, és a kilencvenes évek közepén költözött Spanyolországba, ahol élete végéig zenélt.

Marcelo Peralta, Theme: La Murguita

Marcelo Peralta (Tenor Saxophone) Nirankar Singh Hhalsa (Drums) Tony Heimer (Piano) Yelsy Heredia (Upright Bass) Theme: La Murguita. Composer: Marcelo Peralta


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések