Hirdessen itt

Közleményt adott ki a koronavírusos dolgozó miatt kiürített budapesti irodaház

Csütörtökön délelőtt kiürítették a IX. kerületben lévő Haller Gardens irodaházat, miután a UPC Magyarország ott működő központi irodájának egyik dolgozójánál koronavírust diagnosztizáltak.
Kiürítették a XI. kerületben található Haller Gardens irodaházat csütörtökön, a UPC Magyarország ott működő központi irodájának egyik munkatársa ugyanis megfertőződött koronavírussal. Suba János, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója a hírt megerősítve elmondta: az érintett dolgozó rosszullétet jelzett, miután visszatért külföldi utazásáról. Orvosi vizsgálatokat végeztek nála, amelyek során koronavírust mutattak ki a szervezetében. A szolgáltató a hatóságokkal egyeztetve megtette a szükséges intézkedéseket a dolgozók biztonsága érdekében.

A Haller Gardens közben eljuttatott egy közleményt az Index szerkesztőségének, melyben a következőket írják:

„A mai napon tájékoztatást kaptunk egy koronavírusos esetről a Haller Gardens irodaházunkban, ahol az érintett bérlő azonnal lezárta irodáit fertőtlenítés céljából. Rögtön tájékoztattuk az irodaház összes bérlőjét és folyamatosan tájékoztatjuk őket a következő lépésekről. Azonnal elrendeltük az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítését, és a bérlőknek is javasoljuk a hasonló intézkedés végrehajtását irodáikban” – írják. Azt is hangsúlyozzák, hogy több mint 5 hete fertőtlenítő mosószerrel tisztítják naponta a közös helyiségeket. A bérlőket tájékoztatták a WHO és az Egészségügyi Minisztérium által ajánlott biztonsági szabályokról és arról is gondoskodtak, hogy a a hatósági ajánlásokkal összhangban, megfelelő fertőtlenítő eszközök álljanak rendelkezésre, illetve növelték a takarítás gyakoriságát. Emellett korlátozták az épületben a szállítók és szolgáltatók felesleges mozgását is.

Közben a koronavirus.gov.hu oldalán is változtak a számok: reggel még 13, mostanra viszont már 16 embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést Magyarországon. Azt írják: egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Erről részletesen itt olvashat.

A magyar kormány szerdán délután rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett az ország teljes területére. Beutazási tilalmat rendeltek el Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára, betiltották a nagyrendezvényeket és a szlovén, valamint az osztrák schengeni határon visszaállították a határellenőrzést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések