A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: a Wolt bevezeti az ételek „érintésmentes” házhoz szállítását

Az ételrendelések kiugróan magas számára számít a Wolt ételfutár cég. Közleményükből azonban kiderül, bevezetik az érintésmentes ételkiszállítást, amely Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint is a legbiztonságosabb ételbeszerzési forma a járvány idején.

Magyarországon feltehetőleg még nem érte el a csúcspontját a koronavírusjárvány, de könnyen lehet, hogy hasonló vár ránk, mint az európai fertőzés egyik főgócának tartott Olaszországban: ahol bár konkrét kijárási tilalom nincs, a teljes országra kiterjedő vesztegzár óta alig lézengenek páran az utcán, az emberek inkább önként otthon maradnak.

Sokan vannak, akik igyekeznek felhalmozni tartós élelmiszerekből és egyéb létszükségleti cikkekből, de a karantén idején is szükséges lesz friss élelmiszerek beszerzése. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legutóbbi állásfoglalása szerint az ún. érintésmentes ételkiszállítás a legbiztonságosabb élelembeszerzési forma, mivel a koronavírus – ahogyan a légúti betegséget okozó kórokozók többsége – cseppfertőzéssel és közvetlen emberi érintkezéssel terjed, a személyes kapcsolat elmaradásával a lehető legkisebbre csökkenthető a fertőzésveszély. Mindez igazolódott Kínában is, ahol számos beszámoló – köztük a Reuters hírügynökség egy korábbi cikke – szerint jelentősen megugrott az érintésmentes házhozszállítással beszerzett ételbeszerzés.

Az EFSA tanulmány szerint a koronavírus nem fertőz tovább főtt étellel. Az éttermekben alapesetben is rendkívül szigorúak a készítésre és a csomagolásra vonatkozó szabályok, amelyekre jelen körülmények között még inkább odafigyelnek. Az ételkiszállító Wolt pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a kiszállítás során az ügyfél ne is találkozzon a futárral. „Miután az applikációban kiválasztjuk és megrendeljük az ételt, ugyanott kifizetjük az árát, majd a megjegyzés rovatban jelezzük a futárnak, hogy hová kézbesítse az ételt” – mondta Tajta Ákos, a Wolt ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „kézenfekvő megoldás a bejárati ajtó előtti küszöb, ahová nyugodtan kimehetünk, miután elment, anélkül, hogy bárkivel is érintkezni kéne. Ezáltal teljes egészében érintésmentes és biztonságos lesz az ételkiszállítás”.

A futárok kiemelt figyelmet szentelnek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak maximális betartására: folyamatosan fertőtlenítik a szállításhoz használt eszközöket és kezüket is. Külön felkészítették őket a speciális kézbesítésre éppúgy, mint a hasonló helyzetekben elvárt higiénés óvintézkedések kötelező és rendszeres megtételére.

Az ételszállító cég megrendeléseiben már az elmúlt két nap során is jelentős volt a forgalomnövekedés, és felkészült a külföldi országok tapasztalatai alapján várható – akár kiugróan magas – rendelésszám-emelkedésre is.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések