A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: a női után a férfi alpesi sí világkupa-sorozat versenyeit is törölték

A koronavírus-járvány miatt törölte a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) a férfi alpesi világkupa-sorozat Kranjska Gora-i versenyeit, ezzel véget ért a szezon.

A szlovéniai helyszínen szombaton és vasárnap óriás-műlesikló, illetve műlesikló viadalt rendeztek volna, a FIS azonban - a honlapján megjelent közlemény szerint - a versenyzők és minden egyéb résztvevő egészségét szem előtt tartva a versenyek törlése mellett döntött.

Ezzel a nők után - akiknek arei versenyhétvégéjét tegnap törölte a FIS - a férfiak számára is véget ért a világkupa-szezon, mivel a jövő hétre tervezett Cortina d'Ampezzó-i döntőt már korábban törölték a járvány miatt.

Ez azt jelenti, hogy a norvég Aleksander Aamodt Kilde pályafutása legnagyobb sikerét aratva megnyerte az összetett elsőnek járó nagy kristálygömböt. A technikai számokban honfitársa, Henrik Kristoffersen végzett az élen, míg a mostani hétvégére nagy reményekkel készülő francia Alexis Pinturault-nak meg kell elégednie a kombináció kristálygömbjével.

Az összetett világkupa végeredménye:
1. Aleksander Aamodt Kilde (Norvégia) 1202 pont,
2. Alexis Pinturault (francia) 1148,
3.Henrik Kristoffersen (Norvégia) 1041 pont

A szakági világkupák győztesei:
Lesiklás: Beat Feuz (Svájc)
Szuperóriás-műlesiklás: Mauro Caviezel (Svájc)
Óriás-műlesiklás: H.Kristoffersen(Norvégia)
Műlesiklás:H. Kristoffersen (Norvégia)
Kombináció: A.Pinturault (Franciaország)
Párhuzamos műlesiklás: Loic Meillard (Svájc)

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések