A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: nem támogatják Kínában a házi karantént

Mint azt korábban is megírtuk, Kínában már lecsengőben van a koronavírus járvány, amely részben az Európában bevezetett szigorú intézkedéseknek köszönhető, ám még így is naponta regisztrálnak új fertőzésgyanús embereket, akiknek – meglepő módon – egyáltalán nem ajánlják a házi karantént – írja a Magyar Hang.

Friss kutatások szerint az esetek 75-80 százalékában a fertőzés családtagok között alakult ki, így ők egy más taktikát követnek, nehogy újra beinduljon a járvány. Az első és legfontosabb, hogy nem támogatják az otthoni karantént, mert nem szeretnék, ha a fertőzött vagy fertőzésgyanús emberek a családjukkal együtt laknának. A gyanús eseteket tehát, amilyen gyorsan csak lehet, elszakítják a családtól.

Ezt csak úgy tudják megvalósítani, hogy szinte mindenütt tesztelnek. Ha valaki tömegközlekedési eszközre száll, avagy belép egy épületbe, azonnal megmérik a hőmérsékletét. Ha valaki lázasnak bizonyul, rögtön elviszik egy speciálisan felszerelt „lázkórházba” (tehát nem sima orvosi rendelőbe vagy kórházba), ahol védőruhába öltözött egészségügyi személyzet fogadja.

A speciális helyen ismét megmérik a lázát, majd kikérdezik az illetőt a tüneteiről, illetve arról, hogy merre járt, kikkel érintkezett. Eközben vért vesznek tőle, elvégeznek rajta egy influenzatesztet is, hogy kizárják az egyéb lehetőségeket. Ezek után jöhet a CT-vizsgálat, ami kimutatja, van-e elváltozás a pácienst tüdejében. Ha rendellenességet találnak, helyben el is végzik a vírus kimutatására szolgáló PCR-tesztet, amelynek eredménye pár órán belül meg is van.

Akinek a tesztje pozitív lett, azt azonnal külön karanténhotelben vagy tömeges karanténné kialakított csarnokban, stadionban helyezik el.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések