Hirdessen itt

Koronavírus elleni vakcinát kínált a somogyi csaló

Veszélyhelyzet van, de akad aki mégis igyekszik a legnagyobb aljasságokat elkövetni.

Koronavírus elleni vakcinát próbált eladni egy siófoki péküzem tulajdonosának.

2020. március 18-án 11 órakor egy siófoki péküzem tulajdonosát felhívta egy nő, aki magát a pécsi ÁNTSZ munkatársának kiadva felszólította a sértettet, hogy utaljon át egy megadott számlaszámra több millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért és a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért, ellenkező esetben az üzemet bezárják. A cég tulajdonosa nem küldte el a kért összeget, hanem rögzítette a hívást és feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2020. március 19-én este a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály egyenruhásainak közreműködésével elfogtak, lakhelyén házkutatást tartottak, majd előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Elfogták a rendőrök a koronavírus vakcinát áruló nőt.

A csaló koronavírus elleni vakcinát ajánlott egy siófoki péküzem vezetőjének.


A siófoki nőnél tartott házkutatás alkalmával a rendőrök lefoglalták a híváshoz használt mobiltelefont, valamint más bűncselekményből származó tárgyakat is találtak.

A nyomozók a 36 éves L. Zsuzsát nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozásra.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések