A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Péntektől katonák járőröznek Debecen utcáin

Mint ahogyan azt a honvédelmi miniszter szerdán bejelentette, péntektől katonák járőröznek az utcákon. Azt a célt szolgálják, hogy erősítsék a lakosság bizalmát.

Az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat.

A létfontosságú vállalatoknál már csütörtökön megjelentek

Néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet – mondta szerdán Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Feladatuk, hogy a létfontosságú magyar vállalatok üzemelését, biztonságát elősegítsék. Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort:

Mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap is érintett lehet. Elmondta, eddig 140 vállalatot választottak ki, de mint megjegyezte: ennél jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia.

Az irányítócsoportok – melyben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is vannak – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát.
Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések