A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: az iskolák bezárásának támogatására hívja fel az ellenzéket a Jobbik

A többi ellenzéki párt támogatását kéri és várja el a Jobbik ahhoz a javaslatához, hogy az iskolák bezárásával állják útját a koronavírus-járvány továbbterjedésének. Erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Magyar Zoltán, a párt országgyűlési képviselője.

Közlése szerint az oktatási intézmények olyan gócpontok, amelyek nyitva tartása „tovább fogja rontani az amúgy is súlyos helyzetet”.

Sürgette, hogy a kormányzat dolgozza ki az iskolás gyermekeiket másra bízni nem tudó szülők fizetett szabadságának modelljét, valamint a távoktatás rendszerét.

Magyar Zoltán szorgalmazta, hogy hatóságilag maximálják a védekezéshez szükséges cikkek árát, mivel „néhány kereskedelmi lánc, visszaélve a helyzettel, napok alatt megdrágította e termékeket”.

A képviselő megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy még mindig a posztján van az emberi erőforrások minisztere, holott az ellenzéki politikus szerint mostanra világossá vált, hogy Kásler Miklós alkalmatlan erre a feladatra.

Közel állunk ahhoz, hogy megszenvedjük a nemzeti élelmiszer-tartalék rendszerének fél évtizeddel ezelőtti felszámolását, mivel e nélkül a multinacionális cégeken múlik, jut-e megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer a magyar embereknek – mondta Magyar Zoltán.

Hangsúlyozta: haladéktalanul vissza kell állítani a vésztartalékolást, jól működő rendszert alakítva ki e célra.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések