A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jó hír: magyarok hagyhatták el a karantént – Rossz hír: négy másik honfitársunk egy lezárt üdülőkomplexumban ragadt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön reggel a Facebookon jelentette be a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb, magyar érintettségű külföldi információkat. A miniszter jó, illetve rossz híreket is közölt.

Jó hírek


Szijjártó Péter elmondta, hogy ma reggel is áttekintették a külföldön lévő magyarok helyzetét, és kiderült, hogy a Németországban karanténba került magyar egyetemista lányt – egy jogász hallgatót – kiengedték.

Elmondta azt is, hogy a Japánban hosszú hetekre karanténba helyezett három magyar tegnap elhagyhatta a kórházat - illetve közülük valakit ma engednek el. A Diamond princess hajón dolgozókról van szó.

Szijjártó elmondta, hogy minden bajba került magyarral felveszik és tartják a kapcsolatot, valamint segítik őket mindenben, amit a szabályok megengednek.

Rossz hírek

Egy magyar állampolgár Vietnámban karanténba került, mert egy repülőgépen utazott egy fertőzött személlyel.

Az Oaklandben kikötött óceánjárón két magyar tartózkodik, karanténban.

Négy magyar állampolgár egy üdülőkomplexumban ragadt a Maldív-szigeteken, mert a nyaralóhelyet karantén alá helyezték fertőzés miatt az ottani hatóságok.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések