A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás-sajtos csirkemell sütőben sütve: a hús omlós és szaftos lesz

Nagyon egyszerű, de annál finomabb ebéd! A puha, szaftos csirkemellet a pác teszi átlagon felülivé.

Az egyszerű fűszerek, a fokhagyma, a bazsalikom és a petrezselyem is úgy feldobják a csirkemellet, hogy mindenki elégedetten áll fel az asztaltól. A húst érdemes előző este bepácolni, jóval ízletesebb és omlósabb lesz. Tepsiben sütve is egy órán belül az asztalra teheted a főételt.

Hozzávalók:

* 4 db csirkemell
* 0.5 dl olaj
* 2 ág bazsalikom
* 4 gerezd fokhagyma
* 0.5 csokor petrezselyem
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze az aprított bazsalikommal, a petrezselyemmel, a borssal és a zúzott fokhagymával. Kend be vele a csirkemelleket, és lefedve pihentesd legalább néhány órán át, még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.

Sütés előtt a csirkemelleket rakd át olajjal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és told 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd 30 percig. Amikor a hús már félig puha, vedd le a fóliát, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd még 15-20 percig. Ha könnyen beszeleszalad egy hegyes kés, és a sajt is megolvad, pirulni kezd, kiveheted a sütőből.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések