Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Emeletes, mascarponés szivárványpalacsinta: amilyen finom, olyan mutatós

A palacsinta minden formában kitűnő, a szivárvány színeiben pomázva, mascarponés krémmel töltve különösen csábító!

A krémes, dekoratív szivárványpalacsinta bármelyik tortával felveszi a versenyt. A tészta kicsit vastagabb, mint a hagyományos, mivel kevés sütőpor is kerül bele. Csak annyival tart tovább összedobni, amíg megszínezed a tésztát pár csepp ételfestékkel. Ha most épp nincs otthon sok szín, vagy egy se, akkor se aggódj, a palacsintatorta mindenképpen nyerő, a gyerekek napját fel fogja dobni.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 5 dl tej
* 4 db tojás
* 2 evőkanál olaj
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 evőkanál cukor
* 1 csipet só
* ételfestékek
* vaj a sütéshez

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 2 dl habtejszín
* 3 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és az olajjal. Szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és öntsd hozzá részletekben a tejet. Dolgozd simára a tésztát, oszd öt részre, és színezd meg mindegyiket ételfestékkel. Hevíts vajat egy serpenyőben, és egyesével süsd meg a palacsinták mindkét oldalát.

A krémhez habosítsd a tejszínt, majd keverd hozzá a mascarponét és a kétféle cukrot. Rétegezd egymásra a palacsintákat, és mindegyik tésztát kend meg mascarponés krémmel. A tetejére készíthetsz öntetet, kínálhatod fagyival, tejszínnel, és kedvedre dekorálhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések