Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rakott csirkemell vastag, nyúlós sajtréteggel: szaftos, omlós és kiadós

A sajtos-rakott csirkemell könnyű, mégis laktató fogás, amit a zöldfűszerek még jobban feldobnak.

A csirkemell magas fehérje- és alacsony kalóriatartalma miatt az egyik legkedveltebb alapanyag, a diétázók körében is nagy kedvenc. Ha szereted az olasz ízeket, akkor dobd fel a tepsis fogást paradicsommal, mozzarellával és fűszernövényekkel. Kínálhatod friss salátával vagy bármelyik klasszikus körettel.

Hozzávalók:

* 1 kg csirkemell
* 20 dkg mozzarella
* 4 db paradicsom
* 1 ág bazsalikom
* 1 ág oregánó
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Rendezd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakd rá a felkarikázott paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. A tetejét szórd meg reszelt vagy szeletekre vágott sajttal, és takard le fóliával.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a csirkemell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, kiveheted a sütőből. Amennyiben szükséges, vedd le rólia a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések