Ki ne vágyna a nehéz ételek után csupa zöldséget tartalmazó fogásokra? Ez a leves pont ilyen, tele csodás ízekkel!
Ez a színes, ízes leves igazi tavaszi kedvenc, ami hús nélkül is jó laktató. Ráadásul gyors, egyszerű, és nem kell habarni, rántani sem. Különféle tésztát, daragaluskát viszont főzhetsz bele, hogy még laktatóbb legyen. Minél többféle zöldséget teszel a levesbe, annál finomabb lesz.
* 3 db közepes krumpli
* 2 db sárgarépa
* 1 db petrezselyemgyökér
* 1 db vöröshagyma
* 1 bögre borsó
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 0.5 db zeller
* 2 db babérlevél
* só
* bors
* ételízesítő
* olaj
Rakd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve dinszteld egy-két percig. Engedd fel két liter vízzel, majd fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és ételízesítővel. Főzd körülbelül 20 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A vége felé rakd hozzá a borsót, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Ez a színes, ízes leves igazi tavaszi kedvenc, ami hús nélkül is jó laktató. Ráadásul gyors, egyszerű, és nem kell habarni, rántani sem. Különféle tésztát, daragaluskát viszont főzhetsz bele, hogy még laktatóbb legyen. Minél többféle zöldséget teszel a levesbe, annál finomabb lesz.
Hozzávalók:
* 1 fej karfiol* 3 db közepes krumpli
* 2 db sárgarépa
* 1 db petrezselyemgyökér
* 1 db vöröshagyma
* 1 bögre borsó
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 0.5 db zeller
* 2 db babérlevél
* só
* bors
* ételízesítő
* olaj
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és csepegtesd le. A répákat vágd azonos nagyságú darabokra, a karfiolt szedd rózsáira, a krumplit kockázd fel, a zellert is darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre.Rakd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve dinszteld egy-két percig. Engedd fel két liter vízzel, majd fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és ételízesítővel. Főzd körülbelül 20 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A vége felé rakd hozzá a borsót, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések