Hirdessen itt

Elítélt a bíróság egy visszaeső kórházi tolvajt, aki magatehetetlen betegeket fosztott ki – Ennyit kapott

Több rendbeli kifosztás és lopás miatt első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy többszörösen visszaeső férfit, aki kórházi betegektől is lopott - közölte a Tatabányai Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Sós Réka sajtótitkár tájékoztatása szerint az elkövető három különböző napon négy betegtől is pénzt lopott az esztergomi kórházban. Kihasználta a betegek távollétét és egy védekezésre képtelen állapotban lévő, frissen műtött sértettet is meglopott 2009 tavaszán. A férfi később az esztergomi buszvégállomáson, egy padon alvó sértettől lopta el értékeit, majd egy esztergomi iskola portájáról kézitáskát vitt el.

Az elkövető korábban négyszer volt büntetve, 2012-ben rablás miatt 8 év börtönre ítélték, melyből 2018 végén szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfit több rendbeli kifosztás és lopás miatt 7 év fegyházbüntetésre és 94 880 forint vagyonelkobzásra ítélte. Mivel többszörös és különös visszaesőnek minősül, ezért feltételes szabadságra nem bocsátható.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, Horváth Sándor tájékoztatása szerint az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a fegyházbüntetés mértékének emeléséért, a vádlott és a védő enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések