A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

El kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a hallgatóknak, rövid a határidő – Szombathelyen tanácstalanok az egyetemisták

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányosságból engedélyezhetik a maradást – tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

A HÖOK a kormány által elrendelt országos veszélyhelyzettel összefüggésben a szaktárcától kapott tájékoztatás alapján közölte: az egyetemeken március 12-13. között rektori szünetet rendelnek el, március 16-20. közé hozzák előre a tavaszi szünetet, március 23. után pedig távoktatás kezdődik meg.

A hallgatók a távoktatás során sem látogathatják az intézményeket – rögzítették.

A kollégiumokat jelenlegi információik szerint március 13-ig minden magyar hallgatónak el kell hagynia. Amennyiben nem megoldott a hallgató lakhatása, úgy rektori méltányossággal engedélyezhetik a kollégiumban maradását; a külföldi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

Kitértek arra is, hogy minden hallgatói ügyintézés elektronikus formában történik.

A HÖOK azt kérte, a hiteles információkért a hallgatók kövessék a kari és egyetemi hallgatói önkormányzatok, valamint az intézmények Facebook-oldalát.

A Nyugat.hu azt írja, Szombathelyen, az ELTE Savaria Egyetemi Központban a hirtelen jött kiköltözés híre miatt tulajdonképpen apokaliptikus hangulat alakult ki a kollégiumokban.

Leírják, hogy mindenki aggódik és ideges a kialakult helyzet miatt, hiszen nem tudni, pontosan mennyi időre is kell elhagyni a kollégiumokat, mivel akár több hónapig is eltarthat a jelenlegi állapot. Kérdés sokaknál a kollégiumi díj fizetése és visszatérítése is. Egyelőre erről nincs információ.

Az ELTE Járványügyi Operatív Kordináló Testület közleményét itt olvashatja el!

A Szegedi Tudományegyetem csütörtökre és péntekre rektori oktatási szünetet rendelt el, március 14. és március 22. között pedig tavaszi szünetet tart. Az egyetem távoktatásra áll át, a hallgatók március 12-től a Szegedi Tudományegyetem épületeit nem látogathatják. Minden magyar állampolgár hallgató március 13-ig köteles az egyetemi kollégiumokból kiköltözni, csak a külföldi hallgatók maradhatnak a diákszállón. A Szegedi Tudományegyetem alkalmazottainak be kell járniuk dolgozni.

A Debreceni Egyetem Járványügyi Munkacsoportja értesítette a hallgatókat, hogy március 12-13-án oktatási szünet, március 16-20. között pedig előrehozott tavaszi szünet lesz az intézményben náluk is. Addig felkészülnek a távoktatásra.Március 12-től a hallgatók nem látogathatják az oktatási épületeket. Arra kérik a kollégistákat, hogy a saját és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében utazzanak haza. A kutatók, az egészségügyi és az adminisztratív dolgozók, valamint az üzemeltetési munkatársak számára a munkavégzés folyamatos, mint ahogy az egyetem köznevelési intézményei is az elmúlt napok gyakorlata szerint működnek.

A Pécsi Egyetem közleményében az áll, hogy a jelen helyzetben a PTE rektora teljes körű oktatási szünetet rendelt el 2020. március 12-13-14-re (1/2020. sz. rektori utasítás). További rendelkezésig lehetőség szerint a Hallgatók az Egyetem épületeit ne látogassák. Ez a kérés a Dolgozókra további intézkedésig nem vonatkozik. Az Egyetem polgárai minderről levélben is tájékoztatást kaptak. További tájékoztatás a holnapi napon várható.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések